piątek, 19 grudnia 2014

Tagi: ,

Ogórkowe koreczki z łososiem

Udostępnij

Idealna przystawka, którą zrobisz w kilka minut. Goście będą zachwyceni .






zawijane ogórki z twarogiem i łososiem

Ogórkowe koreczki z łososiem

Porcja: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:


  • 250 g sera białego (kostka)
  • 100 g łososia  wędzonego
  • 1 ogórek zielony duży
  • 2 gałązki koperku
  • łyżka śmietany
  • sól, pieprz


Przygotowanie:
Ser biały rozmieszać widelcem na gładką masę, dodać pokrojonego drobno łososia i posiekany koperek. Około 2 cm ogórka obrać i skroić na drobną kosteczkę, również dodać do masy serowej. Doprawić solą, pieprzem oraz śmietaną, tak by powstała zwarta masa. Pozostałą część ogórka pozostawić z łupiną, dokładnie umyć i skroić obieraczką do warzyw na cieniutkie długie plastry. Na końcówkach plastrów nakładać łyżeczką masę serową po czym zwinąć w rulon. Układać na talerzu, przystroić koperkiem, doprawić pieprzem. Podawać jako przystawkę :-)

0 komentarze:

Prześlij komentarz