niedziela, 21 grudnia 2014

Tagi: ,

Surówka z białej rzodkwi z żurawiną

Udostępnij




Biała rzodkiew idealnie nadaje się do spożywania w okresie jesienno-zimowym z uwagi na dużą zawartość witaminy C - wspomaga leczenie stanów grypowych. Łatwa w przygotowaniu, tania a jaka smaczna.


surówka z białej rzodkwi z żurawiną

Surówka z białej rzodkwi

Porcja: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności :łatwe

Składniki:
  • 1 biała rzodkiew
  • 1 jabłko
  • garść suszonej żurawiny
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka śmietany



Przygotowanie:
Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Rzodkiew obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach po czym odcisnąć nadmiar wody. Jabłko zetrzeć na tarce również o grubych oczkach razem ze skórką, dodać odciśniętą z wody żurawinę. Wszystko razem wymieszać, doprawić majonezem i śmietaną. Gotowe!

0 komentarze:

Prześlij komentarz