piątek, 19 grudnia 2014

Tagi: , ,

Tagliatelle z kurkami i boczkiem

Udostępnij

Popularne spaghetti z kurkami zrobisz w 30 minut. Zachowując kolejność dodawania składników nadasz mu niepowtarzalny smak.


przepis na tagliatelle z boczkiem i grzybami

Tagliatelle z kurkami i boczkiem


Porcja: 2
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności
: łatwy

Składniki:
  • 50 g kurek
  • 100 g makaronu tagliatelle
  • 80 g boczku gotowanego
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Przygotowanie
:
Grzyby dokładnie myjemy, boczek kroimy w grube paski a cebulę siekamy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło na małym ogniu, wrzucamy kurki, po ok. 5 minutach dodajemy boczek i cebulę. Całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania.  W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, ok.10 minut. Gdy makaron będzie gotowy, dodajemy go do kurek z boczkiem i cebulą, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy dwie łyżki śmietany i mieszamy . Całość podajemy na talerzu dekorując natką pietruszki. Danie szybkie, proste i bardzo smaczne !

0 komentarze:

Prześlij komentarz