niedziela, 25 stycznia 2015

Tagi: ,

Jajecznica w koszyczku z pancetty

Udostępnij

Niesamowite na jak wiele sposobów można przygotować jajecznicę! My podajemy ją w koszyczkach z pancetty ze szczypiorkiem i śmietaną!



jajka w koszyczku z boczku

Jajecznica w koszyczku z pancetty

Porcja : 2
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypiorek
  • 20 cienkich plasterków pancetty
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

Jajka rozbijamy w misce, dodajemy pokrojony szczypiorek , starty parmezan oraz śmietanę  i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Foremki na babeczki wyścielamy cienko pokrojona pancettą- ok. 3 plasterki na jedną foremkę(można zamiast pancetty użyć szynki parmeńskiej). Ważne aby pancetta była naprawdę cienko pokrojona, jak pergamin. Do wyścielonych babeczek wlewamy masę jajeczną i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do ok. 180° C przez 10-15 minut. Najlepiej smakują z pieczywem i ketchupem J Rewelacyjna przekąska na sniadanie.

0 komentarze:

Prześlij komentarz