czwartek, 1 stycznia 2015

Tagi: , , ,

Jajka faszerowane z kaparami

Udostępnij

Smaczne i szybkie w przygotowaniu a do tego z kaparami, które poprawiają trawienie! Bez jaj ... to najlepsze jajka na świecie :)


jajka faszerowane z tuńczykiem i oliwkami

Jajka faszerowane z kaparami


Porcja: 3
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:


  • 6 jajek
  • puszka tuńczyka
  • 1 papryka jalapeno marynowana
  • łyżeczka kaparów
  • 4 oliwki czarne
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • sól, pieprz


Przygotowanie:
Jajka gotujemy w skorupkach na twardo, potem odstawiamy do ostudzenia i obieramy. Każde jajko kroimy na połówki, wyciągamy żółtka i odkładamy je do osobnej miski, białka zaś układamy na talerzu. Do żółtek dodajemy  tuńczyka, kapary, drobno posiekaną papryczkę i natkę pietruszki oraz majonez.  Dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy, doprawiamy solą i pieprzem. Białka wypełniamy farszem a na górze kładziemy drobno posiekane oliwki czarne. Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz