wtorek, 20 stycznia 2015

Tagi: , ,

Twarożek z pomidorami

Udostępnij

Ser biały to rewelacyjny pomysł na lekkie śniadanie. Pastę twarogową można robić na wiele sposobów - my preferujemy warzywa: seler, marchew, cebulę i pomidorki. Samo zdrowie :)  



twaróg z pomidorami

Twarożek z pomidorami

Porcja: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 250 g sera białego
  • 1 marchew
  • pół selera
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz
  • bazylia

Przygotowanie:

Marchew , seler i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidory zalać wrzątkiem po czym obrać ze skóry i drobno posiekać. Warzywa dusić na maśle na małym ogniu, następnie dodać pomidory, w razie potrzeby podlać wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią, na koniec gdy warzywa ostygną dodać posiekaną natkę pietruszki. Warzywa połączyć w twarogiem, w razie potrzeby jeszcze doprawić. Gotowe!

0 komentarze:

Prześlij komentarz