poniedziałek, 23 lutego 2015

Tagi: , , ,

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Udostępnij

Sałatka ryżowa to świetna przekąska na śniadanie, lunch czy lekki posiłek do pracy. Szybka i prosta w przygotowaniu, idealna dla smakoszy ryżu. Wystarczy ugotować ryż i dodać ulubione składniki - kombinacji jest mnóstwo, co kto lubi :) My polecamy ją z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorkami. 




sałatka z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i rukolą

Porcja: 4
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
  • puszka tuńczyka
  • 100g suszonych pomidorów
  • garść rukoli
  • 100g ryżu naturalnego
  • sól, pieprz 



Przygotowanie:

Ryż gotujemy 30 minut pod przykryciem według przepisu na opakowaniu. Gdy ryż ostygnie dodajemy do niego ukolę, posiekane pomidorki suszone oraz tuńczyka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pycha!


0 komentarze:

Prześlij komentarz