niedziela, 8 marca 2015

Tagi: ,

Oscypki pieczone z jabłkiem

Udostępnij

Przystawka z oryginalną góralską nutą osłodzona owocami to doskonały pomysł na małe co nieco przed obiadem. W końcu dziś Dzień Kobiet, można sobie pozwolić na małe szaleństwo J Wszystkim Paniom życzymy dużo słońca, uśmiechu, miłości oraz szczęścia. Do życzeń dołączamy jadalne kwiaty storczyka ....



przystawka oscypek zapiekany z jabłkiem

Oscypki pieczone z jabłkiem

Porcja: 2
Czas przygotowania: 10-15 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 oscypki małe
1 jabłko


łyżka sosu żurawinowego


Przygotowanie:

Jabłka kroimy na dość grube plasterki ok. 0,5cm. Układamy na blaszce a na nich po połówce oscypka. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 5-8 minut (najlepiej na funkcji grill). Gdy oscypki będą przyrumienione wyciągamy z piekarnika. Podajemy polane sosem żurawinowym (najlepiej tym z domowej spiżarni). 

0 komentarze:

Prześlij komentarz