poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Tagi: , ,

Grzanki z serem pleśniowym i gruszką

Udostępnij

Czasem mamy ochotę coś zjeść, wręcz „rzucić na ząb” choć wcale nie jesteśmy głodni. Też tak czasem macie?
Właśnie w takich momentach rewelacyjnie sprawdzają się przystawki. Smakoszom serów pleśniowych ten przepis z pewnością przypadnie do gustu: słony smak sera wzbogacony słodyczą gruszki a do tego chrupiąca grzanka…



przystawka grzanki z serem i gruszką

Grzanki z serem pleśniowym i gruszkami



Porcja: 2
Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
  • 1 mała bagietka
  • 100 g sera pleśniowego
  • 1 gruszka

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na długie kromki (po skosie) i smarujemy serem pleśniowym. Na każdej kanapce kładziemy po grubo ciętym kawałku gruszki ze skórką. Zapiekamy w piekarniku około 8-10 minut tak by ser się roztopił. Podajemy na ciepło jako przystawka. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz