niedziela, 19 kwietnia 2015

Tagi: , , ,

Jajka faszerowane z łososiem i rzeżuchą

Udostępnij

Rzeżucha to wspaniałe źródło witaminy C oraz przeciwutleniaczy które chronią nasze komórki przed wolnymi rodnikami . Szczególnie polecana dla palaczy ponieważ zawiera substancje zapobiegające powstawaniu raka płuc. Aż dziw, że tak rzadko gości na naszych polskich stołach a przecież w tak prosty i szybki sposób można ją wyhodować! Jej lekko ostry smak oraz intensywny aromat sprawia, że jest  idealnym  dodatkiem do twarożku, past do kanapek oraz jajek faszerowanych. Polecamy!


jajka faszerowane z rzeżuchą

Jajka faszerowane z łososiem i rzeżuchą



Porcja: 6
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności :łatwe

Składniki:
  • 6 jaj
  • 100 łososia wędzonego
  • 2 gałązki koperku
  • rzeżucha
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz

Przygotowanie:


Jajka gotujemy na twardo, około 5-6 minut w zależności od wielkości jaj. Po ostudzeniu przekrawamy je na pół, wydrążamy żółtka. Łososia kroimy na małą kosteczkę, łączymy z żółtkami, dodajemy posiekany koperek i mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku pieprzem i majonezem, mieszamy aż powstanie masa jajeczna. Jajka napełniamy masą, dekorujemy rzeżuchą- ilość według uznania. Gotowe!

0 komentarze:

Prześlij komentarz