poniedziałek, 9 listopada 2015

Tagi: ,

Pasta z makreli

Udostępnij

Po  urlopie czas wrócić z powrotem do pracy, codzienności i ... gotowania. Zaczniemy od czegoś prostego, szybkiego i zdrowego. Przepis na pyszne śniadanie, nie wymagające talentu kulinarnego ani dużych nakładów finansowych, szybkie w przygotowaniu.


twarożek z rybą
Twarogowa pasta z makrelą

Pyszna pasta z wędzonej makreli i białego sera to idealny sposób na przyrządzenie prostego i bardzo smacznego śniadania. Uwielbiamy wszelkiego rodzaju pasty a te na bazie twarogu szczególnie przypadły nam do gustu.


Porcja: 8
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności :łatwe


Składniki:
  • 2 makrele wędzone
  • 250 g sera białego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • szczypiorek
  • 1 mała cebula

Przygotowanie:

Makrele oczyszczamy z ości i rozdrabniamy mięso. Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez i chrzan, mieszamy do momentu uzyskania zwartej masy. Dodajemy mięso z makreli, doprawiamy pieprzem, dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i dekorujemy zieleniną - może być natka pietruszki, bazylia lub inne zioła. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz