środa, 8 czerwca 2016

Tagi: , , ,

Sałatka French Lady

Udostępnij


Dziś przygotowaliśmy dla Was przepis na sałatkę dla smakoszy francuskich smaków. Mix sałat z dodatkiem pieczonego indyka, cebuli czerwonej i sera pleśniowego, a to wszystko osłodzone soczystym winogronem i gruszką. Wspaniały pomysł na lekkie śniadanie w stylu francuskim.


sałatka z serem pleśniowym i gruszką
Sałatka French Lady




Uwielbiamy połączenie słodyczy soczystych owoców i serów pleśniowych. To kolejna propozycja dla osób dbających o zgrabną sylwetkę i zdrowy tryb odżywiania. Taką sałatkę uwielbiamy pakować na wynos podczas wycieczek rowerowych czy na lunch do pracy. Bardzo szybka w przygotowaniu, ze składników dostępnych przez cały rok. Na zdrowie! 


Porcja: 2
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności : łatwe


Składniki:

  • mix sałat
  • 100 g fileta z indyka
  • kiełki fasoli Mung Bonduelle
  • 1 gruszka
  • 1 cebula czerwona
  • mała kiść winogron czerwonych
  • 80 g sera pleśniowego
  • słonecznik


Przygotowanie:

Filet z indyka przyprawiamy kuminem, papryką ostrą, pieprzem oraz odrobiną kurkumy, polewamy oliwą  po czym zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 25 minut w piekarniku. W między czasie przygotowujemy talerze: na każdym wykładamy garść mixu sałat, pokrojoną w talarki gruszkę, cebulę oraz pokrojony w trójkąciki ser pleśniowy. Upieczonego indyka kroimy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie. Na wierzchu kładziemy winogrona przecięte w pół oraz kiełki fasoli Mung i całość posypujemy słonecznikiem (słonecznik warto wcześniej uprażyć na patelni). 




0 komentarze:

Prześlij komentarz